Vanliga problem i badrummet

Problem i badrummet är en vanligt förekomst och inget man bör ignorera. I badrummet kan nämligen små problem växa till stora problem om man inte tar itu med dem när man väl märker att de är där. Här tar vi en närmare titt på några av de vanligaste problemen och vad som kan orsaka dem.

Stopp i golvbrunn/handfat

Stopp i golvbrunnen eller handfatet är något som de flesta av oss kommer att drabbas av. I många fall är det dock inget allvarligt och kan fixas med några enklare åtgärder. När det gäller golvbrunnen ska man så klart alltid först öppna upp den och se om det inte är en massa hår som orsakar problemet. Är inte detta fallet kan det behövas spolning med hetvatten. Handfatet kan många gånger vara mer förlåtande då man ofta kan hitta boven genom att skruva isär vattenlåset och rensa det. Om inte detta fixar problemet sitter det djupare och man bör anlita något att göra en inspektion av rören,

Dålig lukt

Många har nog upplevt att det börjar lukta lite illa i badrummet utan några direkta indikationer på vad detta kan bero på. Det första man då bör göra är att lukta specifikt i golvbrunnen då problemet kan vara att det rengjorts dåligt där. Men om problemet kvarstår efter man rengjort golvbrunnen, och handfatet och toaletten för att vara säker, kan det vara mögel som är orsaken till den dåliga lukten. Leta då efter svarta prickar i både kakel och klinker. Man hittar det oftast i fogarna. Som tur är kan man ofta hantera detta själv men om lukten är kvar efter borttagning kan det vara så illa att man måste riva kakel och klinkers för att se hur allvarligt problemet är.

Fuktskador

Ett badrum utsätts för en hel del fukt och värme, en kombination som kan leda till en hel del besvär. Detta är ju anledningen till varför man alltid ska vara noga med tätskiktet när man bygger badrum och varför man måste vara försiktig med saker som att borra i väggar och golv. Sprickor i kakel, klinkers eller plastmattan skapar vägar för fukten att ta sig djupare sprida sig till större delar av badrummet. Detta kan sedan sprida sig till väggar, tak eller golv i angränsande rum, och många gånger kanske det inte är uppenbart förrän det faktiskt gått så långt. Ju längre det dröjer att fixa detta desto mer kostsamt blir det.