Undvika de billigaste märkena

När du är mitt i en renovering eller i planeringsstadiet vill man självklart komma undan så billigt som möjligt. 

bathroom_338336864

Badrum

En av kostnaderna som nästan alltid skenar iväg är när man ska helrenovera badrummet. Och då söker man sig gärna till de billigaste alternativen. Men se upp! Speciellt om du ska renovera själv och vill hitta kampanjpriser på tätskikten. Man ska inte hoppa mellan märken när man renovera utan köpa hela tätskiktssystemet från samma märke för att vara säker på att få ett fullt fungerande skydd.

Detsamma gäller inredningen. Om du hittar ett vackert handfat från kända firman Hafa ska du gärna fortsätta köpa inredningen från dem. Du får en enhetlig inredning med liknande mått och utseende. I slutändan får du ett bättre resultat genom att köpa allt från samma märke. Du får också bättre kvalité från ett mer etablerat märke än exempelvis Biltema som gör handfat och sprayfärg till fälgar.

Golv

Majoriteten väljer att lägga laminatgolv som klickas på plats, det kostar inte lika mycket som äkta trägolv, rör sig inte, tål fukt och går snabbt att lägga. Men man ska inte tro att alla laminatgolv är den andre lik. Det finns laminatgolv med utjämningsmatta under, så du behöver inte lägga mattan innan. Det finns golv som du bara trycker på plats och inte behöver styra in i spår som lätt gå sönder.

Undvik golven från IKEA och Rusta. De är gjort i de allra billigaste materialen och kanske inte lika tålig mot repor och det kan lätt bli märken om man tappar saker i golvet. Även om ett billigt golv vinner ”bäst i test” betyder det inte att det är bästa valet. Istället kan det vara svårt att lägga, varierande nyanser från paket till paket och liknande. Ett sådant test förklarade att ett polskt golv var ett av de tåligaste som fanns men studerar man detta lite närmare får man också vet att det är ett av de mest reklamerade golvet i branschen.