Sommarfixa din fasad och trädgård

Sommaren är äntligen här! För dig som husägare innebär det grillkvällar, morgonkaffe på uteplatsen och andra trevliga händelser. Men det kan också vara värt att fundera lite på om det är saker man behöver fixa nu när sommaren är här. Det är dels mycket behagligare att arbeta i sommarvärme men också mer saker som går att göra när det inte är så mycket snö och is på tomten.

Att måla om huset är någonting som rekommenderas att göra på sommaren. Hur ofta du behöver måla om varierar beroende på vilken färg du använt och vars du bor. Det kan därför vara bra om du håller koll så att du vet när ditt hus behöver målas om. När du ändå håller på att fräscha upp din husfasad kan det också vara läge att fokusera på detaljerna. Lite snickarglädje eller nya hussiffror kan vara jättebra och verkligen bli pricken över i för din fasad.

Det kan också vara läge att se över din trädgård. Nya blommor eller kanske ett träd kan lyfta din trädgård till oanade höjder. Se bara till att göra det noggrant och riktigt så inget blir fel. Detta gäller även växter inomhus. Se till att följa skötselråd och andra rekommendationer. Annars riskerar dina inköp att innebära att du kastat bort dina pengar.

Som du märker finns det massvis med saker du kan göra i din trädgård och i ditt hus. Och då har vi inte ens nämnt perfekta sommarprojekt som altanbyggen eller en ny uteplats. Endast din fantasi och din plånbok sätter gränserna. Lycka till!