Smarta tips inför en badrumsrenovering

Det finns en del saker som man bör tänka på inför en badrumsrenovering, bortsett från om man ska mycket av arbetet helt på egen hand eller anlita hjälp. Idag tipsar vi om sådant som är bra att tänka på, för att spara både tid och pengar inför framtiden, samt se till så att du verkligen får badrummet som du vill ha det.

Hur vill du egentligen ha planlösningen?

En del människor tänker inte alls på att de faktiskt kan välja i princip vilken planlösning som helst när de renoverar om ett badrum. Bara för att du länge haft badrum, handfat och toalett på specifika platser så finns det ingenting som säger att de måste stå exakt där de alltid gjort efter renoveringen är avklarad. Är du osäker på vad som är möjligt och inte rekommenderar vi att du tar kontakt med kunnig expertis inom detta område för att klargöra situationen så tydligt som möjligt.

Slå två flugor i en smäll

Något som är väldigt vanligt att göra i samklang med varandra är badrumsrenoveringar och stambyten. Ett stambyte är för den som inte känner till det när man byter ut alla rör som transporterar allt från el, vatten, gas och telefoni i fastigheten, och något man med jämna men långa mellanrum måste byta ut. Anledningen är helt enkelt att man ändå måste göra åverkan på sådant som badrum och tvättstugor när man genomför ett stambyte, vilket gör att det är oerhört smidigt och smart att så att säga slå två flugor i en smäll när man ändå är igång. Vi har redan tidigare belyst detta ämne här på sajten om du möjligtvis skulle vilja fördjupa dig ytterligare en del.

Välj bra produkter

Vårt sista tips till dig som planerar en badrumsrenovering är att välja bra produkter med hög kvalitet. Detta är någonting som kommer löna sig på lång sikt, men också någonting som hjälper till att höja värdet på din bostad den dag den ska säljas. Var därför inte dumsnål, utan gör ett smartare val på denna punkt. Det känns lockande att hitta ett kakel som kostar hälften som mycket som originalkaklet men tänk ett steg längre och fundera över varför det är så mycket billigare? Det är nog sämre kvalitén, kommer från utlandet där framställningen inte kan garanteras till hundra procent och så vidare. Just blandare ska du vara extra noggrann med, om den inte kommer med någon form av garanti är det svårt att ut några försäkringspengar om du skulle drabbas av en vattenläcka eller att kranen går sönder.