Prioriterad renovering

Att prioriterar vad man ska renovera hemma kan vara en fördel om ekonomin inte tillåter att renovera allt på en och samma gång. Prioriterad renovering kräver dock att man planerar vad man ska börja med.

Börja med en koll genom huset vad som kan tänkas vara viktigare än något annat och vad kan man göra utan att det ställer till problem med någon annan renovering. Ska man börja med att renovera fönster då detta är en rätt så hög kostnad att göra detta. Gör en lista på vad man man vill renovera på huset och sätt er ner och fundera på vad som är nödvändigt just nu. Finns det behov som är större än andra och så vidare.

Beräkna även tidsåtgång på vad varje moment tar så ni vet på ett ungefär när renoveringen blir klar. Det är alltid bra att ha ett slutdatum när man renoverar så man piskar sig själv att hinna med. Det finns alltid en risk att golvlister aldrig kommer på plats eller blir ditsatta två dagar innan jul då släkten ska komma på besök.

Det finns massor med bra tops på nätet när man ska renovera hemma, det är bra att få information om vad man ska tänka på vid renovering.