New England – din klassiska inredningsstil till sovrummet

Är det dags att göra om i hemmet? Då kan du passa på att sätta en ny prägel på rummen genom inredning. Idag finns det många olika inredningsstilar att välja bland för alla tänkbara smaker, såväl vad gäller material som mönster och inredningsdetaljer med mera. Marina teman är en populär stil inom inredning, och inte minst till sovrummet.

Inred marint med New England-stil

Marina inredningsstilar har varit på tapeten ett bra tag, och det är därför inte svårt att få tag på inredningsprodukter i den stilen. Ett bra sätt att låta sig inspireras är att titta bland inredningsartiklar online. Boel & Jan är ett exempel på ett inredningsmärke vars produkter i mångt och mycket går i en marin New England-stil. Färgerna i denna stil går ofta i rött, blått och vitt. Många av produkterna går även i det marina temat vad gäller motiv och mönster, till exempel i form av ankare och kompasser. Satsa till exempel på textilier i denna stil, så som kuddar, plädar eller varför inte gardiner i temat till sovrummet?

Arbeta med kontraster eller satsa på en somrig känsla

Många produkter inom det marina temat och New England-stilen ger ofta ett harmoniskt intryck, vilket är en stor del av varför det passar så bra i just sovrum. En annan del av stilen är dock också att kombinera detta harmoniska intryck med rustika möbler och detaljer. Investera gärna i sängbord eller en sänggavel i mörkt trä. För en somrig känsla – som kanske passar extra bra till landstället? – kan du skippa de röda accentfärgerna i stilen och satsa fullt ut på att inreda med olika blå toner i kombination med vitt. Det här skapar en somrig, och framför allt fräsch och klassisk känsla i rummet!