Investera i sovrummet

Vi må spendera mer av vår vakna tid i vardagsrummet och köket. Men sovrummet är troligtvis det viktigaste rummet i hemmet. Att satsa på att förbättra det är ofta en väldigt bra idé och en investering i sitt eget välbefinnande. Här kommer några tips om hur man kan skapa ett bättre sovrum.

Sängen

Sömnen är otroligt viktig för oss och vill man sova gott behöver man också en riktigt bra säng. Medan det finns många sängar att välja mellan behöver många prova sig fram för att hitta den som passar dem perfekt. När man köper en ny säng är det varmt rekommenderat att gå till en försäljare med riktigt kunnig personal som kan hjälpa en att hitta rätt.

Förvaringen

Ett bra sovrum behöver också bra förvaring. Genom att satsa på lättillgänglig förvaring som också fyller alla behov skapar man förutsättningarna för att hålla nere stöket i sovrummet. Och mindre stök betyder också mindre att stressa över. Förvaringen är helst något man ska planera tidigt i sovrumsinredningen för att den ska fungera ordentligt. I små sovrum kan det så klart bli en större utmaning, men det finns alltid knep man kan använda sig av.

Ventilationen

Alla vet säkert hur viktigt det är med bra ventilation i rum som kök och badrum. Men sovrummet har faktiskt också ett stort behov av ventilation för att skapa en bra sovmiljö. Dålig luft leder nämligen till sämre sömn och är därför något vi alla borde försöka undvika. Man kan lätt testa ventiler i sovrummet med ett vanligt A4-ark och hålla upp det mot dem. Är det en frånluftsventil ska den nästan kunna hålla fast papperet. Är den en tilluftsventil ska papperet lätt böjas av den inströmmande luften. Det gäller också att underhålla ventilationen för att den ska fortsätta fungera som den ska.