Inredning åt det marina hållet

Inredning med marina inslag kan vara riktigt snyggt i ett hem, stuga eller fritidshus, helst nära havet – och är du dessutom båtägare är det näst intill ett måste!

marin inredning

Marin inredning är någonting som är oerhört populärt hos dom som äger någon typ av fastighet nära havet, eller vatten i största allmänhet. Det är en inredningsform som tenderar att skapa en lugn och mysig inne miljö på ett stilrent och stilfullt sätt, så det är inte svårt att se varför det är omtyckt av så pass många olika människor.

Hur börjar jag?

Den som söker efter inredning med marint tema behöver inte anstränga sig särskilt hårt, då faktiskt finns ett flertal välsorterad webbutiker som valt att specialisera sig inom detta. Du behöver med andra ord inte ge dig ut på jakt utefter gator och torg, utan kan enkelt klicka hem det du söker ifrån hemmets stilla vrå. Den med kreativt sinne kan dock även skapa inredningsdetaljer på egen hand, genom att använda sig av sådant som man kan hitta till exempel på en loppmarknad. Vi tänker på sådant som att hänga upp snygga snäckor i ett nät, eller någon liknande kreation. I slutändan så är det bara att testa och se hur någonting blir, och sedan kan man antingen förkasta detta eller spara de bitar som blir mera lyckosamma än andra.

Vanligt förekommande färginslag

Inom den marina inredningsstilen så finns det vissa typer av färger som förekommer mer än andra. De två mest markanta lär vara blå och vet i olika nyanser, men färger som rött och svart dyker också upp med jämna mellanrum. Det är självfallet ingen slump att det ser ut på detta sätt. utan ofta handlar det om lugnande och stilfulla mönster och färger som kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt och som har en tydlig koppling mot havet och vatten i allmänhet.