Inreda själv för första gången

Alla kommer vi uppleva tillfället då vi för första gången får ansvaret att inreda ett eller flera rum helt själv. Och det är inte ovanligt att gå in med ett stort mått självsäkerhet bara för att tveka med både det ena och det andra. Inredning kan absolut vara en utmaning, men med några snabba tips kan man faktiskt få bra resultat utan att behöva vara en expert.

Sträva efter balans

Det kan vara lockande att bara fylla ett rum med saker man tycker är snygga. Men har man inte tänkt på helheten kan resultatet bli allt annat än vackert. Genom att tänka mer på balansen i ett rum kommer man kunna skapa något mycket bättre.

Utnyttja höjden

Ens första egna boende kommer mest troligt inte vara det största utrymmet. Och ett vanligt misstag är att tänkta mer på golvytan för alla möbler och liknande. Att inreda mer på höjden kommer inte bara spara in på värdefull golvutrymme, utan även pryda väggarna på intressanta vis.

Var försiktig med övermöblering

Att möblera ett nytt rum kan vara riktigt spännande, men man måste vara noga med att kolla upp hur mycket utrymme varje möbel tar. För att inte tala om hur mycket utrymme man borde ha mellan möblerna. Genom att ha koll på måtten på rummet och på möblerna kan man bättre planera rummets layout och undvika att få det att se övermöblerat ut.