Hålla sitt hem rent med RUT

Att hålla på att renovera innebär en hel del städning också. Man kanske inte lägger lika mycket möda på städningen då man håller på att renovera. Det gäller dock att plocka undan så det inte blir allt för mycket till slut. Städningen är beroende på hur pass stor renovering som behöver göras. Att hålla sitt hem rent med RUT avdrag blir allt vanligare, vissa städbolag erbjuder även byggstäd.

I vanliga fall så kanske man har städhjälp under veckorna. Det är allt vanligare att anlita hjälp för städning idag än vad det varit tidigare. Detta mycket tack vare det RUT avdrag man får göra som privatperson. Är man under 65 år så får man dra av för RUT arbete med 50% mot den faktiska kostnaden men max för 25 000 kronor per år. Har du fyllt 65 så är det samma avdrag med 50% men du får nyttja upp till 50 000 kronor per år.

Det är enkelt att anlita en städfirma för att utföra städning och att använda RUT, du får en faktura från städföretaget där summan halverats och allt sköts via det företag som du anlitar. Du får information från skatteverket hur mycket som har nyttjats under året och du kan även logga in på dina sidor på skatteverket för att se hur mycket RUT avdrag som nyttjats, samt vilka företag som skickat in för avdragen. Mycket enklare kan det inte bli.

Har du inte testat hemstädning med hjälp av RUT avdraget så kanske det är dags att testa, du få mycket tid över till annat. Som att renovera exempelvis. Det blir så mycket enklare i hemmet att hålla ordning då det en eller varannan vecka kommer någon som tar det värsta med städningen. Det är bara att underhållsstäda och plocka undan saker och ting emellanåt. Livet kan bli lite enklare med avlastning i form av hemstäd.