Få tid över till renovering

Att renovera kan vara riktigt roligt om man har tid för det, ibland så kanske inte tiden riktigt räcker till och man kan känna en viss frustration då man inte hinner med det man egentligen vill. Mycket kan ha med planering att göra och det gäller att man lägger upp sin tid så att man hinner med det man tänkt att man ska göra till en viss tid.

Det gäller att försöka uppskatta tiden det tar att renovera och fixa en viss del av huset, har du hållit på att renovera tidigare så vet du ungefär hur lång tid det tar med vissa saker. Räkna dock med att något kan strula så lägg alltid till några extra timmar eller dagar beroende på vad du planerat att göra.

Det finns saker i vardagen som man kan ordna så att man får mer tid över, hemstädning kan vara en sådan sak. Att få städhjälp varje vecka innebär att man frigör tid för annat, renovering exempelvis. Har man barn så kanske man kan lämna bort dessa under en helg till föräldrar eller bekanta för att kunna hinna med extra mycket under den helgen.

Det huvudsakliga vid en renovering är dock planering, att göra saker i rätt ordning kan hjälpa dig tidsmässigt och få det att rulla på rätt smärtfritt då du renoverar. Ta in hantverkare till saker som du inte själv behärskar sparar mycket tid. Okay det kan kosta en del att ta in snickare eller annat som gör det man inte själv klarar av, men då blir det oftast rätt på en gång.