Belysning med LED-strip

LED teknologin har inneburit en revolution när det kommer till belysning i hemmet. Tack vare dess låga energikonsumtion, lilla storlek och låga värmeproduktion så kan de placeras på ställen som tidigare inte var möjligt. 

En av de främsta exemplen på detta är uppkomsten av LED-strip och lister. Detta är som det låter tunna lister med LED-lampor placerade på rad och kan med det enkelt placeras över stora områden. Det finns dessutom flera olika typer av LED-strip med olika ljusstyrkor och färger. Nedan följer tre roliga exempel på hur man kan använda LED-strip i sitt hem.

Hyllor

Hyllor är ett utmärkt ställe att använda sig av LED-strip på. Man får en jämnbelysning över allt stor stor i hyllorna samtidigt som LED-stripen är så tunn att den oftast inte ens syns. I exemplet ovan används en RGB version där man kan byta färg på belysningen.

Taket

Ett bra sätt att göra taket lite mer intressant är att installera LED-belysning ovanför en taklist. Det skapar mer djup och ger dessutom en mjuk och härlig allmänbelysning.

Säng

Att placera LED-strip under vissa typer av sängar ger även det en känsla av sängen svävar.