Att skapa en myshörna

Alla hem behöver en plats man kan mysa på. Nu kan ju mys betyda lite olika för olika personer, vilket är varför vi har flera tips på hur man kan sätta upp en riktigt härlig myshörna.

Till skillnad från vad namnet säger behöver inte en myshörna vara begränsad till just ett hörn på ett rum, men många gillar att köra på den stilen ändå. Har man dock inte ett tillräckligt stort rum man kan använda sig av kanske man istället måste göra ett mysrum, och på vissa sätt och vis är det ju faktiskt lättare.

För somliga kanske en myshörna är en plats att se på filmer, medan andra föredrar att slå sig ned och läsa en god bok, eller kanske lyssna på musik och bara drömma sig bort. Vad det än är man helst vill göra måste man ju designa sin myshörna runt det konceptet. Vill man dock kunna göra mer än bara en sak i sin myshörna gäller det ju att tänka på designen så att man inte behöver flytta om en massa bara för att byta aktivitet. I en myshörna ska man bara kunna slå sig ned när som helst och slappna av.

Det första man behöver i en myshörna är ju en bekväm plats att sitta eller ligga, eller båda delarna. Detta kan vara en mjuk fåtölj att sjunka in i, en mindre soffa eller kanske bara något enkelt som en saccosäck. Man kan behöva testa sig fram något för att hitta det som man själv känner passar bäst i just sin myshörna.

En myshörna behöver också belysning, och det måste ju kunna bli stämningsfullt. En golvlampa är ofta ett bra val, och eftersom det är något man kan hitta i många olika stilar ska det nog inte vara ett problem att hitta något som även passar in rent stilmässigt. Tänk på att välja en som har dimmerfunktion så man enkelt kan sätta stämningen.